Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.10.2014 11:14:06 - žluťásek

Je to pravda?

Toto napsal Otto Chaloupka o vás jako senátorech ČSSD: Pokud Poslanecká sněmovna schválí či předloží zákon, ČSSD zavázala své senátory, že proti takovému zákonu nebudou hlasovat, upravovat ho, vrtat do něj, jednoduše že budou držet ústa a krok. Je to pravda?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.10.2014 21:41:38 - Ing. Zdeněk Škromach
Dobrý den, je přirozené, že senátoři vládní koalice názorově souzní s poslanci a vládou, proto se předpokládá, že Senát v případě většinového obsazení senátory vládní koalice nebude vracet vládní návrhy zákonů a priori na základě politického rozhodnutí. Není to negativum, ale naopak přirozený postup v rámci demokratického legislativního procesu. Na druhou stranu však neexistuje žádné přikázání, že by senátoři měli „držet ústa a krok“! Naopak je žádoucí, aby každý návrh byl důkladně projednán, aby bylo zkontrolováno, že nejsou v předkládaných zákonech žádné legislativní ani věcné nedostatky. Je nutné tyto zákony prodiskutovat na půdě Senátu i pro seznámení veřejnosti s navrhovanou legislativou, je třeba v horní komoře bez afektů zvážit reálný dopad legislativy do praktického života, a pakliže se shledají nějaké nedostatky je povinností Senátu a jejich členů na tyto nedostatky poukázat, upravit a vrátit Poslanecké sněmovně! Senát a Poslanecká sněmovna nestojí v legislativním procesu proti sobě, ale společně se podílejí na procesu a doplňují se. Hezký den, Zdeněk Škromach