PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2014 8:47:51 - zitová

To, co se stalo ve Žďáru je strašné

Co nebo kdo zde podle vás selhal? A jaká opatření je podle vás obecně třeba přijmout, aby se to již neopakovalo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.10.2014 18:09:46 - PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

Rozhodně selhala vražedkyně, která si vše předem promyslela a uskutečnila. Její diagnóza schizofrenie jí neomlouvá. Vím co říkám. Má manželka touto nemocí trpí asi 30 let.  V ČR je neudržitelná situace v odbornosti lékařů a v možnostech léčby. Lékaři tuto chorobu často vůbec nepoznají (nemocní se dokáží úspěšně přetvařovat). Pokud jí rozpoznají je většinou pozdě a pak pacienti a jejich rodiny narazí na další problém a tím je skutečnost, že ústavy takto postižené neberou. Důvodem je skutečnost, že narušují ostatní pacienty.

Nápravu spatřuji ve včasném odhalení nemoci a možnosti následné dlouholeté ústavní péče, kde bude zajištěna pracovní činnost. Zde narazíme na finanční prostředky.

Účinná opatření týkající se škol na obranu dětí a studentů před agresivním napadením bohužel nemám. Jediné co by pomohlo je zařazení prvků sebeobrany do osnov například tělesné výchovy a větší opatrnosti samotných studentů. Agresor nemusí být příště vůbec chovancem nějakého ústavu, nemusí být nikým léčen, jeho choroba bude skryta a nikdo tomu nezabrání. Ani ve škole natož před školou.

Mrzí mě, že bohužel nemám lepší odpověď.

Andrle