PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2016 15:08:38 - mamba 3

Rozdělená společnost

Dobrý den, moje otázka směřuje k volbám. Myslíte, že je nemožné rozdělit kandidáty do parlamentu do Bloku pro migraci a Bloku proti migraci, s libovolným počtem seskupení a stran? Společnost, rozdělená díky elitářské manipulaci veřejnosti ve prospěch absurdní migrační politiky EU, půjde k volbám a bude volit s ohledem na priority. Migrační hrozba časově přeshuje rámec volebního období. Je v zájmuzachování demokracie, aby politická scéna nebyla černobílá, ale aby zároveň dostatečně odrážela tuto vůli voliče.Jestliže jsou rozděleny i strany uvnitř, pak by bylo nejpoctivější, kdyby se zastánci těchto proudů demokraticky dohodli uvnitř strany a ti co razí opačný názor a chtějí ho prosazovat z těchto stran odešli a nabídli svoji kandidaturu v opačném Bloku než strana. Volby do parlamentu by pak mohly přinést výsledek, který by odpovídal většinovému názoru voličů v tak zásadní otázce jako je přístup k migraci formou kolonizace EU prostoru. Děkuji za odpověď. O.Vojtěchová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2016 12:01:47 - PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor
 Vážená paní Vojtěchová, 
Nemyslím si, že při stávající stranické pluralitě ( do Sněmovny se dostalo rekordních sedm stran) je tato varianta možná. Chápal bych to ve Francii, Německu, Itálii nebo Británii, kde je nepopsatelně silnější přistěhovalecká vlna, ale nikoli v ČR. Dostávám každý týden hlášení ministerstva vnitra o vývoji imigrační politiky. Přijímací střediska a záchytná střediska jsou prázdná a kupříkladu centrum v Drahonicích se muselo zavřít. Jinými slovy o ČR prostě není mezi uprchlíky zájem, jsme tranzitní země, proto zde nemůžou vzniknout dvě koalice, dva bloky jeden pro a druhý proti. Pro nás musí být prioritou nikoli bojovat proti přistěhovalcům, ale zastavit války, konflikty, aby se masivní migrace zastavila. My jsme ta bohatá část světa, máme možnosti, znalosti a prostředky, jak tu nemoc zcela vyléčit a nejen to léčit. Na obnově zničených zemích jako je kupř. Sýrie se musí podílet všechny státy, které to zapříčinily, zvláště pak členové NATO, Rusko a především USA. Tento stát je od doby svého vzniku neustále s někým ve válečném stavu (expandoval na Západ (zábor indiánských územ), zábor na jih (Texas atd. odtržení od Mexika atd. Doufám, že nástupem nového prezidenta Trumpa války na Středním Východě skončí.
Ve Sněmovně a mimo ni jsou strany a osoby, které jen řeční proti imigrantům, mlátí prázdnou slámu, ale nic konkrétního neudělaly k nápravě žalostného stavu. Já jsem kupříkladu komturem Řádu sv. Lazara a jako faktickou pomoc posíláme do syrské nemocnice v Damašku, tři elektro-generátory v hodnotě 3 milionů korun. Neřekla byste, jak moc je složité to tam dostat. Tam je potřeba začít, ta zem se musí obnovit a uvidíte, že nejenže uprchlíci přestanou proudit, ale navíc se zcela jistě většina z Evropy vrátí. Čím dříve se to udělá, tím lépe.
Ve středověku se arabská invaze do Evropy zastavila až ve Španělsku a teprve až sňatek Ferdinanda Kastilského a Izabely Aragonské 1469 položil základ ke sjednocení Španělska dodal sílu reconquistě dobytím Granady 1492. Tím byla zažehnána první velká arabské expanze v Evropě a maurové byli poraženi. My nesmíme válku dopustit, musíme odejít ze zemí, kde nemáme co pohledávat.