Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2014 19:06:51 - Hana D. D.

Prezidentská vyznamenání

Paní poslankyně, byla jste také na Hradě, když se rozdávala vyznamenání? Jaký máte názor na udělování státních vyznamenání prezidentem Zemanem u příležitosti vzniku Československé republiky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2014 8:04:02 - Ing. Pavlína Nytrová
 Dobrý den,

obdržela jsem pozvání, ale slavnostního večera jsem se nezúčastnila. Pokud jde o můj názor na udělování státních vyznamenání, pak bych to ráda rozdělila do dvou rovin. Tou první je nezvratitelný fakt, že prezident má legitimní právo propůjčit či udělit státní vyznamenání, řád. Závažnější pro mě je ovšem ta druhá rovina a to, které osoby a osobnosti si vybere, které se rozhodne ocenit a za co. S výběrem letošních oceněných nesouhlasím. Aby udělovaná ocenění neztratila svou důležitost, vážnost, řekněme svůj smysl, měli by je dostávat lidé, kteří mají skutečné zásluhy. Při pohledu na seznam jmen, která prezident Zeman „obdaroval“ medailí Za zásluhy bych ráda věděla, jakých zásluhy mají na triku režiséři Filip Renč či Robert Sedláček, který přišel navíc v nevhodném oblečení, mimo toho, že oba o prezidentovi Zemanovi natočili klip nebo dokument? Z tohoto pohledu se z tak významné události pomalu a jistě stává fraška, které se nechci účastnit.