Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.11.2014 13:42:57 - Hana D. D.

Vulgární Zeman

Co si myslíte o vulgárním slovníku prezidenta Zemana? Podle mě je to hnus, co si hlava státu dovolí a navíc mě doslova šokuje to, že ho někteří omlouvají, anebo to připisují alkoholu? Vy byste jeho vystoupení v rádiu něčím omluvila?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.11.2014 7:33:44 - Ing. Pavlína Nytrová
 Začnu odpovídat od konce Vašeho dotazu. „Vulgární představení“ prezidenta Zemana v rádiu, o kterém se v těchto dnech všude diskutuje, nemůže žádný slušný člověk ničím omluvit. A tím bych mohla skončit. Ovšem včera jsem si přečetla rozhovor prezidenta na jednom internetovém serveru, ve kterém mimo jiné prohlásil, že se mu podařilo stabilizovat společnost, vulgarismům se brání jen pokrytec a on se nikomu omlouvat za své vulgarismy nebude, protože k tomu nevidí důvod. A právě k tomu chci uvést pár slov. Miloš Zeman má pravdu, že sjednotil společnost. Většina slušných lidí ho totiž svorně za jeho vulgární slova odsoudila a s jeho slovníkem nesouhlasí. Hlava státu má také pravdu v tom, že jen pokrytec o sobě tvrdí, že se brání vulgarismům. Jistě, že je každý z nás alespoň jednou použil. Ale ta podstata přece není v tom, že by prezident nesměl mluvit vulgárně, ale v tom, že by vulgarismy neměl používat na veřejnosti, před občany, neměli by ho takto slyšet mluvit děti. Nejsem pokrytec, ale také si nemyslím, že používání vulgarismů patří do běžné komunikace mezi lidmi. Tohle učíme své děti, my rodiče, tohle se učí ve škole. A popravdě nevím, jak vysvětlit dítěti, které bude hovořit vulgárně, že takto mluvit nesmí a ono mi odsekne, že když může mluvit sprostě prezident, tak proč by nemohlo ono? A na závěr mi dovolte dvě přísloví. Říká se jaký prezident, takový lid, s tím tedy důrazně nesouhlasím. A pokud jde o to, zda by se měl prezident za své výrazy nám všem omluvit, říkám nemusí, protože opravdu není za co. Jedno moudré přísloví totiž říká, že slušného člověka může urazit jen inteligent.