Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2011 22:22:26 - mira.s

Musí se ustoupit od politického rozhodování

Pane předsedo, Šumava už potřebuje řešit tak dlouho, jak je dlouho parkem. Není dořešená zonace, developeři se těší na pozemky, dřevařské firmy na dřevo, o zájmu některých obcí se ví obecně a vedení parku (ať už to byl jakýkoliv ředitel) dělá, co se mu nařídí (takžejsou to spíše řízenci). Co s tím, máte nějakou koncepci, která tomuto území pomůže?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.06.2011 14:07:50 - Ondřej Liška
Otázka NP Šumava je velmi komplikovaná, a proto není možno její řešení popsat v takot omezeném prostoru. Důležité je, aby se ustoupilo od politického rozhodování často vedeního možnými postraními zájmy a aby dostalo prostor odborné řešení. V tomto ohledu Vás mohu odkázat především na stanovisko bývalých ministrů životního prostředí k otázce Národního parku, které je velmi kvalitní a které podporujeme. http://www.zeleni.cz/media/temata/narodni-park-sumava/otevreny-dopis-sedmi-exministru-zivotniho-prostredi-ministru-chalupovi/