Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2014 10:54:20 - sikorovsky

vláda

Nepodpoříte rozpočet, stejně jako řadu dalších návrhů vlády. Před volbami jste ale říkali, že se budete snažit změnit kulturu v zemi a čekal jsem od vás, že budete konstruktivní opozicí. Nejde mi ani teď tak o rozpočet, ale obecně, kolik návrhů vlády jste podpořili? Přijde mi, že se kritikou všeho snažíte zviditelnit. Možná by to chtělo víc psát co jste udělali, přeci jen volby tu budou za nedlouho zas

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2015 15:33:04 - Tomio Okamura
Začnu od konce. Média nás bohužel úmyslně buď ignorují nebo dehonestují, jinak byste věděl, že pokud je jakýkoli zákon aspoň trochu pozitivní, tak ho ve Sněmovně podporujeme, byť vláda a vládní koalice jednají naopak - ani sebelepší návrh Úsvitu nemá šanci projít. Samozřejmě důvod je jediný - ukázat lidem, že Ůsvit nic neprosadil. To je ovšem trochu omyl jak koalice, tak médií a bohužel i voličů.  Úsvitu se daří postupně a po částech svůj program prosazovat: naše návrhy jsou většinou dobré a prospěšné zemi a vychází z nutnosti řešit nějaký problém, takže vláda sice náš návrh odmítne, ale je nucena připravit svůj v podstatě podobný návrh, který pak projde. 
Byť návrhy vlády bývají spíš nedotažené a neřeší problémy jednoduše jako návrhy Úsvitu, vláda přesto připravila nějakou podobu námi prosazovaného zákona o referendu, připravila svoji podobu námi původně navrženého zákona o zamezení zneužívání doplatků na bydlení, alespoň zčásti teď řeší nespravedlnosti při platbách DPH za nezaplacené faktury, po našem tlaku se ustavila parlamentní komise k zákonu o exekutorech, ačkoliv náš návrh exekučního řádu samozřejmě koalice shodila. Návrh na zdanění internetového hazardu je také náš původní návrh (ovšem my jsme navrhovali hazard zakázat a zdanit pouze dosud nezdaněné kurzové sázení na internetu). Takže ano - naše zákony neprocházejí, ale námi předložená a prosazovaná témata nezapadají. Je jen škoda, že nejen média, ale ani lidé tohle nevnímají. Je to velká křivda, ale učíme se s tím žít.