Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2011 13:41:06 - machym

Stát má garantovat určitou úroveň vzdělávání

Pane senátore, po průběhu letošních maturit mně napadá, jestli je hloupá celá myšlenka jednotných maturit nebo jen ten systém, kterým se to provádělo, co myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2011 14:46:11 - Marcel Chládek
 Dobrý den, vzhledem k tomu, že stát má garantovat určitou úroveň vzdělávání, tak původní myšlenka nebyla špatná. Bohužel se to dostalo do takto neúčelného a předraženého administrativního molochu. Je nutné nejprve jasně stanovit výstupní úroveň znalostí studentů a tuto základní laťku je možné ověřovat jednoduchým didaktickým testem v el. podobě. Dokonce se přikláním k názoru, že nemusí být nutně součástí maturitní zkoušky. Ústní i písemnou část bych nechal v kompetenci školy (je také rozdíl, zda studujete školu s všeobecným zaměřením např. gymnázium či s odborným zaměřením). MŠMT by se mělo zaměřit, prostřednictvím ČŠI, na kvalitu výuky na školách, než na přípravu nesmyslného projektu za stovky milionů.