Ministerstvo práce a sociálních věcí

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.07.2011 8:17:40 - Hálková

Dostupnost sociálních služeb

Bede ministrestvo řešit v dohledné době problém s financováním těchto organizací, určitě by se našlo mnoho sponzorů.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.07.2011 7:01:05 - Ministerstvo práce a sociálních věcí
Dotace od ministerstva práce a sociálních věcí nejsou jediným zdrojem příjmů poskytovatelů sociálních služeb. Financování sociálních služeb je nastaveno jako vícezdrojové. Je proto důležité, aby se na financování rané péče podílela také samospráva a samotní uživatelé služeb. Poskytovatelé služby pak mohou žádat finanční prostředky mimo jiné právě formou sponzoringu, shánět peníze od komerčních subjektů pro jednotlivé poskytovatele však není v kompetenci MPSV.
   V rámci svých kompetencí činí ministerstvo maximum pro to, aby byla dostupnost sociálních služeb zachována. K dofinancování sociálních služeb z prvního kola dotačního řízení  rozdělilo mezi poskytovatele sociálních služeb s regionální působností 100 milionů korun. Dalších 58 milionů korun poskytne nadregionálním sociálním službám. Těchto 58 milionů korun čerpá MPSV z vlastní rezervy pro krizové situace.