RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.01.2015 10:40:03 - StroubilL.

Špičák

Jak velkou šanci dáváte vašemu návrhu na sjezdovku na Špičáku? A pokud projde, kdy by sjezdovka mohla stát a kdo ji má podle vás zaplatit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.01.2015 9:22:36 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane StroubilLe,

za prvé, můj návrh na zmenšení vojenského újezdu Boletice se netýkal budování sjezdovky na Špičáku. V rámci projednávání zákona o zrušení Vojenského újezdu Brdy jsem předložil pozměňovací návrh na vynětí katastrálního území Maňávka u Českého Krumlova z území Vojenského újezdu Boletice a na jeho začlenění do katastrálního území Horní Planá. Tento můj návrh byl schválen a nabyl již právní moci. K uvedeným změnám dojde k 1. lednu 2016.

Za druhé, o tom, jak bude území v budoucnosti využito, bude rozhodovat samospráva města Horní Planá, stát jako majitel pozemků, kraj a také jistě orgány ochrany přírody. Území totiž celé leží v Chráněné krajinné oblasti Šumava a v oblasti NATURA 2000. Shoda je celkem na tom, aby tam byla realizována měkká turistika. O nějakém současném návrhu na vybudování sjezdovky na Špičáku nevím.

S přátelským pozdravem

Jan Zahradník