Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.01.2015 17:25:11 - Bohumil Šamps

zločiny komunismu

Mám doma schován článek s titulkem ,, Co a koho odvezl speciál na Kubu", kde se v úvodu píše: ,,Archiv skrývající tajnosti a zločiny komunistické strany a StB jsou pro veřejnost ukryty v mlhách. Komise 17.listopadu vydala pouze dílčí svědectví, a jak se zdá, zkryla pravou podstatu problému. Jeden z mnoho případů, které se udály hned po listopadu 1980 je příkaldem nedůslednosti vedení, nebo dohod tehdejšího OF a KSČ. Jaký je na to váš názor? Jsou podle vás informace, které zůstanou navždy v utajené? Dohoda KSČ a OF by zapadala to toho, proč komunisté na prezidenta podpořili nakonec Havla a snad i to, proč strany nebyla zrušena. Ptám se vás proto, že jste se zatím vyjádřil ke všemu a jsem zvědav, co řeknete na toto.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.01.2015 11:36:50 - Ing. René Číp
Jak jsem zmiňoval již v jedné ze svých předchozích odpovědí, nejsem historik a v té době jsem byl velmi mlád. Nerad bych se pouštěl do konspiračních teorií. Ano domnívám se, že je mnoho otázek na které dnes již odpověď, která by byla skutečně podložena reálnými fakty, nedostanete. Ale to se netýká jen doby kterou zmiňujete, ale historie obecně. Jak vzdálenější než té z roku 1989, tak i té dnešní vzešlé po změně režimu.