Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2015 10:17:23 - Markéta Hrubá

množírny

Paní poslankyně Maxové mi (nepřímo) dala radu a já ji využij. Ptám se vás, zda se budete zabývat problémem s množírnami štěňat? Více, že jsme v tomto unikát? Údajně byste to jako člen zemědělského výboru měl mít na starost : děkuji za odpověď. Hrubá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2015 15:45:34 - Mgr. Herbert Pavera
Dobrý den paní Markéto Hrubá, děkuji Vám za Váš podnět. O množírnách (a nejenom štěňat) se již mluví nejen v zemědělském výboru. Je to poměrně velký problém, který zatím naše orgány (soudy, Státní veterinární správy, obce atd.) neřeší v souladu s platnými zákony. I když naše zákony nejsou dokonalé, přesto by již i dnes mohly výše uvedené orgány proti těmto množírnám postupovat přísněji. Jako by však si lidé, kteří tyto případy řeší, říkali,  že důležitější jsou lidé než zvířata. Každopádně se tomuto tématu věnuji a budu se věnovat, již jsem kontaktoval zástupce některých organizací zabývající se pomocí opuštěným pejskům. A věřím, že společně s dalšími kolegyněmi a kolegy připravíme návrh zákona, který bude více postihovat chovatele, kteří chovají zvířata v nedůstojných podmínkách.

Kontaktoval jsem rovněž Policii ČR, aby mi sdělila, zda a kolik případů množíren řeší a z jejich sdělení je zřejmé,  že tyto problémy neřeší, pouze řeší podvody s prodejem štěňat.  

Také jsem kontaktoval Státní veterinární správu ČR v Praze (dále jen SVS), z jejichž zprávy vyplývá, že zhruba u 20% kontrolovaných subjektů našli pracovníci SVS nevhodné podmínky chovu, zanedbání péče o zdraví, nedostatečná výživa atd.

Dle sdělení SVS množírny nejsou doménou ČR, ale fungují, bohužel, i jinde v Evropě.
Jinak v úterý 17.2. od 14.00 hod. v "Konírně" v Poslanecké sněmovně pořádá paní poslankyně G. Pecková seminář na téma množíren.