Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2015 15:57:06 - Bára Němčeková

Výborně pane Škromachu.

České děti nemají ani na školní obědy a senioři živoří. Hlavně že se rozdává Romům, kteří to berou jako samozřejmost. Pokud nebudou mít Romové ekonomické problémy, tak se nic nezmění ! Přídavky na děti pro první dvě vysoké, třetí jen symbolické a od čtvrtého dítěte žádné. Ono se to finančně vyrovná. Děti nejsou na kšeft., ale na radost. Potřebujeme více dětí pro naší kulturu a ne pro nepřizpůsobivé !! Děkuji. Bára.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2015 13:36:46 - Ing. Zdeněk Škromach
Milá paní Němčeková,
doporučuji Vám si vyhledat rozpočet Ministerstva práce a sociálních věcí a jeho výdajových položek. Věřte, že v našem státě nevydáváme horentně velký podíl ze státních výdajů na sociální dávky natož na Romy. Bohužel mezi občany jsou i médii přiživovány různé polopravdy, samozřejmě že lidský faktor v procesu může občas selhávat a že se najde doktor, který prodlužuje neschopnost pracovat, ačkoli k tomu již tolik důvodů není. Nebo se najde sociální pracovnice, která podlehne nátlaku a přizná dávku, která není opodstatněná v dané míře. Nemůžeme však mluvit o systémovém selhání. Státní pokladna potřebuje mnohem více řešit příjmy seniorů, zdravotně postižených, matek na rodičovské dovolené apod., což jistě uznáte, že jsou zcela oprávněné a spravedlivé výdaje. Stejně tak je obecným trendem snižování porodnosti ve vyspělých státech, a proto považují tzv. porodné za dobrou motivaci pro všechny občany bez rozdílu.
Hezký den, Zdeněk Škromach