Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2015 8:49:22 - Martin23

Sestřelení Boingu nad Ukrajinou

Mgr. Jan Farský: "Je pro mě záhadou, jak se budete tvářit, když pod vámi bude defilovat systém Buk, kterým bylo sestřeleno letadlo s 219 pasažéry na palubě a který určitě žádný ukrajinský zemědělec nedokázal ovládat. Je skutečně dobrá reprezentace České republiky a je v zájmu jejích občanů, abyste se zúčastnil vojenské armády, která rozpoutává třetí světovou válku?“ +++ To nám pan Farský bude tvrdit, že Ukrajina neměla v době sestřelení Boingu řádnou armádu, která by nebyla schopna a neměla prostředky k zajišťování protivzdušné obrany státu? Nebo tomu má veřejnost rozumět tak, že od roku 1991 tuto funkci přebralo ministerstvo zemědělství Ukrajiny? Nebudu s Vámi polemizovat kdo a proč. Pokud je Ukrajina legitimní stát, který byl a je pro EU a NATO partnerem, tak předpokládám, že jako takový plní jisté funkce, které má každý civilizovaný stát plnit. Takže otázka: Proč ukrajinské řízení letového provozu povolilo přelety civilních letadel přes území, kde se bojovalo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2015 14:35:37 - Mgr. Jan Farský
Vážený pane Martine, děkuji a otázku, ale skutečně nevím, jaké důvody vedly ukrajinské řízení letového provozu k tomu, že nezakázalo přelety civilních letadel přes své území, kde operovala ruská armáda s technikou schopnou sestřelit nejen vojenská, ale i civilní letadla.
S pozdravem Jan Farský.