Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.04.2015 11:06:28 - Kanak

Co bylo dřív?

Vaše suverénní odpovědi, zejména co se týká „geopolitiky“ jsou poněkud úsměvné, tedy když opominu to, že se vyhýbáte odpovědět jasně a jednoznačně na kladené otázky. Vaše srovnání Putina s Hitlerem je založeno na faktech nebo na vyjádřeních pánů Šafra, Štětiny, Putny, atd.? Mohl byste tedy jednoznačně odpovědět na otázku co bylo dřív, jestli: 1. násilný převrat, který svrhnul legálně zvoleného prezidenta Ukrajiny, převrat který byl prokazatelně podporován a naplánován EU a US, nebo 2. připojení Krymu k Rusku? Pokud chcete zpochybňovat tento názor, rád bych Vás, tak sečtělého, odkázal třeba na Ron Paula (jistě víte o koho jde) a mnohé jiné význačné americké politiky. Předpokládám, že nebudete tvrdit, že jste chytřejší než oni. Prosím tedy o odpověď, buď 1. nebo 2. Děkuji. S pozdravem Petr.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.04.2015 10:16:45 - Mgr. Jan Farský
 Vážený Petře, 

podle mých informací z médií i z místa od přímých účastníků demonstrací se události staly jinak, než popisujete. 

Poté, co ukrajinská vláda pozastavila přípravu pro podpis asociační dohody s EU se proti tomuto kroku sešli demonstranti na Majdanu. Během několika dní se demonstrace rozšířily po UA. Lidé demonstrovali proti odklonu od Evropy. Postupně demonstrace spíše slábly, ale 30.11. byla demonstrace v Kyjevě krvavě bezpečnostními sbory rozehnána. A tato akce spustila ještě větší protesty, které vyvrcholili zásahem Berkutu proti demonstrantům v únoru, kdy stříleli do demonstrantů a desítky jich zabili. Odezva demonstrantů byla tak masivní, že se systém Janukovyče zhroutil. Ukrajinci tak ukázali, jak moc chtějí být součástí civilizované Evropy. A potvrdili to v řádně vyhlášených volbách, kdy drtivě volili strany, které slíbily příklon k Evropě. 

Že Putin následně obsadil Krym byl zločin. A nic na tom nezmění propojování s událostmi roku 1956 nebo jinými. 

S pozdravem Jan Farský.