Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.04.2015 11:29:17 - Nikolas

prezident

Vy jste sám sebe pasoval do kandidáta na prezidenta. Zatím jste řekl jedinou podmínku. Že nebudete kandidovat proti Zemanovi. Zajímalo by mě, zda jako jeho blízký přítel máte informace o tom, zda Zeman budete nebo nebude chtít mandát obhájit? A za druhé, budete kandidovat, i když třeba ČSSD bude mít i jiného kandidáta? Nebo jak se vlastně takový kandidát ČSSD na prezidenta vybírá? Kdo o tom rozhoduje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2015 13:17:40 - Ing. Zdeněk Škromach
Dobrý den, sám jsem se určitě "do kandidáta na prezidenta" nenominoval, to musí udělat jiní. Reagoval jsem jen na názory některých mých příznivců. Jsem členem sociální demokracie, a pokud budu usilovat o nominaci na post prezidenta republiky, bude to v barvách sociální demokracie. V ČSSD po letošním sjezdu dochází k posílení prvků přímé demokracie a bylo rozhodnuto, že o kandidátech do Poslanecké sněmovny PČR a do zastupitelstev krajů budou rozhodovat všichni členové v daném volebním obvodě. Věřím, že se do konání prezidentských voleb přehodnotí omezení tohoto principu a rozšíří se i pro tento typ voleb. Nevidím důvod, proč by kandidát na tento post měl být vybírán pouze nejužším stranickým vedením. Do roku 2018 je ještě ovšem dlouhá doba, která teprve ukáže, zda Miloš Zeman má zájem a zda bude obhajovat svůj post. Hezký den, Zdeněk Škromach