Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2015 13:30:26 - Lucie Š.

zákazu chovu kožešinových zvířat

Co si myslíte o ÚPLNÉM zákazu chovu kožešinových zvířat? Proč je i přes změnu občanského zákoníku se zvířaty nakládáno jako s věcmi? Proč se o Česku hovoří jako o množírně psů? Kdyby mohla veřejnost promluvit, určitě by podpořila zákaz chovu zvířat pro kožešinu a množírny, bohužel musíme spoléhat na vaši vůli.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2015 15:23:42 - Mgr. Herbert Pavera
Dobrý den paní Lucie, věřte mi, že mi není vůbec lhostejná situace  ohledně chovu zvířat. Přiznám se ale, že úplný zákaz chovu zvířat by vedl ještě k horším podmínkám chovu zvířat, než mají nyní. Bylo by to vše nelegálně a za mnohem horších podmínek. Podle mého názoru i dnes se dají chovatelé zvířat, kteří chovají zvířata ve špatných podmínkách, trestat. Ať už ze strany policie ČR, tak i ze strany veterinární správy.

Bohužel, pokud nejde o život člověka, tak se to neřeší důsledně. A právě tady očekávám jak ze strany ministerstva vnitra, tak i ministerstva zemědělství rychlejší postup při řešení všech provinivších chovatelů.

Na závěr bych Vám ale rád sdělil, že drtivá většina chovatelů chová svá zvířata ve správných podmínkách a mnohdy se mají zvířata, bohužel, i lépe, jak někteří lidé!