Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2012 1:03:57 - vortc

Vyrovnání státu s církvemi - ano i ne

Pane poslanče, budete po volbách usilovat o zrušení, popřípadě upravení reformních zákonů ? Budete usilovat o zrušení finančního vyrovnání s církvemi , popřípadě odsunutí restitucí do doby, až pomine ekonomická krize? Děkuji Václav z Tachova

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2012 15:03:13 - Ing. Václav Votava

Pokud ČSSD vyhraje volby, určitě se řada reformních zákonů dočká revize. Bohužel některé kroky vlády jsou už nevratné, týká se to třeba důchodové reformy. Můžeme ale třeba upravit věk odchodu do důchodu, který dnes není pevně stanoven a je v podstatě neomezený. Určitě vrátíme dolní sazbu DPH zpět k 10 % či v některých případech se dá uvažovat až k 5 %. To se týká především potravin, léků, služeb či bydlení.

K vyrovnání státu s církvemi: Nemám problém s navrácením majetku který prokazatelně církvi patřil. Ten majetek je dlouhodobě blokován a buď chátrá (v případě nemovitostí) a nebo blokuje rozvoj měst a podnikání (pozemky). S finančním vyrovnáním ve výši jak ho stanovila vláda nesouhlasím, zvlášť když současně nedojde k odluce církve od státu a stát bude ještě řadu let přispívat na platy duchovních. Vyrovnání zatíží státní rozpočet na dlouhé roky v situaci, kdy ekonomika stagnuje. Podpořil bych i referendum k této otázce.