Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2012 16:59:38 - Daniel Gajdoš

EU

Pane Doktore!
Jak chcete dlouho ještě EU držet? Jednotná měna, a pak jednotná vláda. Připomíná mně to ideologii Socialismu. Sovětský svaz tvrdil taky, že je velice stabilní a nakonec se rozpadl. Jak daleko necháte tuto kryzi zajít, než si uvědomíte, že EU se hroutí a strhne všechny členské státy s sebou? Kam až chcete zajít? Chcete úplně rozložit svrchovanost států a vytvořit jeden totalitní stát? Doba pětiletek už skončila a doba "desetiletek" skončí snad brzy.
S úctou občan Daniel Gajdoš

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2012 18:32:55 - Dr. Libor Rouček
Na rozdíl od Sovětského svazu je EU společenstvím dobrovolným a demokratickým. Nikdo nikoho nikam nenutí, každý může kdykoli vystoupit. Nikdo nenutí Brity, nás či Řeky, aby v EU či v eurozóně zůstávali. Národy a státy jsou plně svrchované, rozhodnutí je jen na nich.

Rozhodli-li se třeba Norové či Švýcaři, že v EU být nechtějí, tak tam nejsou. Na straně druhé, chtějí-li třeba Němci, Belgičané či Lucemburčané více integrace, včetně integrace měnové nebo daňové, nikdo jim v tom nemůže bránit.


S přátelským pozdravem Libor Rouček