Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.05.2015 11:28:25 - Vašek Kr

Proč mícháte jablka z hruškama ???

Cituji Vás .... Liberálně a levicově založení občané tento svátek vnímají jako poděkování matkám a ženám....
Vždyť "čeští liberálové" po roce 1989 poděkovali českým ženám , tím že jim sebrali veškeré výhody , jistoty a pomoc státu které získaly od roku 1945. Proč řadíte levici po bok "liberálů". Nebo se cítíte natolik "Orange-levicově zdatný" že jste nezpozoroval devastavci úlohy matek a žen ve státě. Budete mít co napravovat 100 let , zatím za 10 let jste pro navrácení "ukradeného" ženám nic neudělali !!!! Teda kromě keců o kvótách pro "managerky" . Planýma kecama ženy neoblbnete .

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2015 18:19:46 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Uznávám, že "spijení" levice s liberálním proudem je poněkud zavádějící, ale ve vztahu k genderové politice nikoliv. Musím Vás opravit, ale v devadesátých letech to nebyli liberálové, ale česká pravice, která postupně rušila výhody pro matky s dětmi. Levice to napravuje, ale přiznávám, že to jde ztuha. Mimochodem, sociální demokracie, jako moderní levicová strana, má ve svém programu podporu rodin s dětmi a rovnoprávnost žen. Uvnitř ČSSD existuje Oranžový klub, který podporouje genderové vyvážení žen ve společnosti. Ale v programu ČSSD lze nalézt i daleko více programových bodů, shodných s liberálním pojetím. Ale to, co nás odlišuje od liberalismu či neo-liberalismu, je velký důraz na sociální spravedlnost, solidaritu a rovný přístup všech občanů ke vzdělávacímu systému, ke zdravotnictví a k dalším veřejným službám. Takže opravdu jsem nechtěl míchat ani jablka s hruškami a ani liberální politiku s tom sociálně demokratickou. Ale to by bylo na delší povídání...