Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2015 7:55:47 - Lejčková

zálohované výživné

Zálohované výživné bylo již v minulosti zavedeno, pro nevym ahatelnost bylo zrušeno a peníze nikdy nebyly vráceny do státního rozpočtu. Proč se o toto pokoušíte znovu? Proč jste tuto skutečnost v pořadu paní Jílkové nepřiznal? Máte špatnou paměť nebo to byl záměr? Byla jsem až do mého odchodu do důchodu vedoucí sociálního odboru, za vedení ministerstva Vámi bylo zavedeno plno špatných a demotivujících zákonů, vyhlášek a nařízení, které jsme museli dodržovat, na naše připomínky nikdo nereagoval. Proč se raději neangažujete jinde?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2015 11:27:13 - Ing. Zdeněk Škromach
Vážená paní Lejčková, za svými rozhodnutími na ministerstvu si stojím a musím připomenout, že za mého působení došlo k systémovým změnám, které jednoznačně přispěly ke konsolidaci efektivního sociálního systému v našem státě. Instituty suplující zálohované výživné byly v našem právním systému postupně oslabovány, až po roce 2006 byly zrušeny zcela, a to je proti přesvědčení sociální demokracie. V otázce zálohového výživného nejde o vymahatelnost, ale o sociální situaci některých dětí. Toto výživné nemá být paušálně hrazeno za všechny, ale má být dle návrhu MPSV řešením v rámci sociálního zabezpečení, abychom zamezili chudobě samoživitelů s dětmi, a tak dětí samotných. Domnívám se, že to aby děti neměly na jídlo, je v 21. století vprostřed Evropy nepřijatelné. Hezký den Zdeněk Škromach