Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2015 10:27:48 - chromozom

pomoc uprchlíkům

Kolik uprchlíků jsme podle vás schopni přijmout a podle jakého klíče je vybrat? A když už tu budou, co budou vlastně dělat? Žít pouze z dávek?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2015 13:15:48 - Ing. Bohuslav Chalupa
Dobrý den.
Upřímně řečeno, nejsem schopen Vám odpovědět, kolik uprchlíků jsme schopni přijmout. Nechci odpovědět jako provobytně pospolný člověk, který cokoli nad deset považoval za mnoho....
V souvislosti s uváhou nad odpovědí mohu vycházet z toho, že v naší zemi dnes bez větších problémů dlouhodobě žije kolem (odhadovaná čísla) 130 000 Ukrajinců, 40 000 Rusů, 70 000 Vietnamců a dalších, myslím že se dá hovořit až o 300 tis.lidí z jiných států, kteří využívají naší pohostinnosti a kde evidentně žádný zásadní problém v oblasti vzájemného soužití, nenastal. To je i jeden ze zásadních poznatků a faktů, které jsou nyní ČR v mezinárodních jedních akcentována - naše obyvatelstvo je dlouhodobě uvyklé a vnitřně ztotožněné pomáhat lidem ze zemí bývalého východního bloku, nemáme s nimi až tak velké jazykové problémy, máme podobnou kulturu a především, tito lidé k nám jdou cíleně, chtějí tady žít, respektují "naše pravidla hry a vychovájí své potomky zcela kompatibilně s českým prostředím, to dle mého názoru platí i pro Vietnamské občany.
Západní země jsou  oproti nám zvyklé, celá staletí, komunikovat - nejen obchodně, ale i kulturně, sociálně apod., se zeměmi, které byli dříve jejich koloniemi. Náš národ tuto zkušenost nemá a proto se ani nelze divit masově projevovaným odporem vůči přijímání lidí z Afrického kontinentu, člověk se zcela přirozeně obává neznámého, toho s čím nemá žádnou zkušenost a pokud ji má, tak pouze jako turista a návštěvník některých míst v Afrických zemích, v Holandsku, Belgii, Francii......

Snad jsem naznačil i to, co by mělo být klíčem výběru - měla by to být předevší schopnost se bez větších potíží integrovat do naší společnosti dle výše uvedeného modelu.

Pokud jde o to co tu budou dělat a zda budou žít z dávek - viděl jste někdy Vietnamce, Ukrajince či Rusa na úřadu práce? Neviděl? Já také ne a mám tuto zkušenost již 2 x ve svém životě za sebou.
Odpověď je tedy jasná - budou tu žít, pracovat, vychovávat své děti, které se stanou přirozenou součástí naší společnosti a mimo jiné nám pomohou udržet a rozvíjet naši životní úroveň, pomohou nám s řešením důchodů atd. atd.
Samozřejmě se to stane jen potud, pokud si naše země udrží suverenní právo si o imigrační politice rozhodovat sama - a to se zatím daří.

Pokud to shrnu - naše země je do problematiky migrace národů, ač to tak na první pohled nevypadá, již dlouhodobě zapojena a je naším svrchovaným právem, rozhodovat si o těchto věcech dobrovolně. Jsme připraveni být solidární ze západními zeměmi v řešení současné migrace z Afrických zemí, nicméně jsem na straně té skupiny politiků, kteří vyvíjejí tlak na to, aby se problém řešil tam kde vzniká, rozhodně ne, až když je pozdě, tedy na území EU.
Věc rozhodně není ani dokonale ani úplně vyřešena a je pouze na sebezáchovném instinktu politické reprezentace EU (EP), respektive voličů, kteří tyto politiky volí, jaký bude výsledek tohoto nového globálního fenoménu.

S pozdravem