Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.08.2015 15:26:58 - gabr-daniel

Jak je to možné?

Volební lídry bude v ČSSD dál vybírat grémium společně s krajskými špičkami, ačkoli členové ČSSD v referendu schválili, že chtějí rozhodovat o podobě kandidátek…. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.08.2015 12:37:25 - Ing. Pavlína Nytrová
Dobrý den. Ano, v referendu se většina členů ČSSD vyjádřila, že chce rozhodovat o podobě kandidátek. V tomto duchu by měl být také schválen volební řád.  Jenže podmínky, chcete-li omezení, týkající se volební účasti a kvót preferenčních hlasů, jsou velmi „přísné“, takže v důsledku to dopadne pravděpodobně tak, že projde kandidátka vytvořena funkcionáři a také bude velmi těžké vykroužkovat svého „favorita“ nahoru.  Jak říká jedno staré přísloví: „Vlk se nažral a koza zůstala celá.“ Já jsem se zúčastnila referenda, na sjezdu jsem neměla hlasovací právo. Mohu tedy jen veřejně prezentovat svůj názor. Členové malých organizací nemají žádnou sílu něco změnit, rozhoduje se na úrovni velkých místních organizací. Nový volební řád podle mého názoru nezajistí vnitrostranickou demokracii. Otázkou však je, jaký by byl v konečném důsledku osud sociální demokracie, pokud by o ní rozhodoval každý jednotlivý člen.