Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.09.2015 13:00:24 - Naďa L.

Musíme zlepšovat podmínky pro výchovu dětí...

Jak zajistit, aby dění v dětských domovech či jiných náhradních zařízení bylo minimálně? A proč u nás adopce tak dlouho trvá?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2015 14:07:33 - Ing. Pavlína Nytrová
 Dobrý den. Pokud jde o první část Vašeho dotazu, pak v prvé řadě, musíme zlepšovat podmínky pro rodiny s dětmi, což naše strana po celou dobu dělá. Na druhou stranu, asi těžko můžeme zasahovat do dění v rodinách. Pokud se žena či manželé rozhodnou, že narozené dítě nechtějí, pak se o ně musí postarat společnost. V poslední době jsem se setkala s případy, kdy rodiče dali vědomě své děti do dětského domova, protože se tam mají ekonomicky lépe než doma. Oni prostě nejsou z různých důvodů schopni zabezpečit dětem takovou životní úroveň, jakou mají v domovech. Tam jezdí na tábory, výlety, mají kapesné, elektroniku, bydlí v samostatné bytové jednotce, kde mají svůj vlastní pokoj, kuchyň. Co nejsme schopni zajistit pro tyto děti, je láska jejich biologických rodičů. K druhé části dotazu mohu říci, že souhlasím s tím, že proces adopce je složitý a zdlouhavý. Jeho zastánci však argumentují tím, že zájemce o adopci, ostatně tak i pěstouny musí řádně prověřit, a zajistit tak pro dítě vhodnou rodinu a bezpečné prostředí. V neposlední řadě musím připomenout ještě jeden důležitý fakt. V dětských domovech máme proto hodně dětí, protože žadatelé o adopci upřednostňují zdravé dítě, ne romského původu. A takových dětí je v ústavech poskrovnu.