Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.09.2015 15:22:29 - Frodo

uprchlíci

Zatím jsem neslyšel, jak současnou uprchlickou krizi řešit dlouhodobě? Nemyslíte, že je třeba přijít s řešením, které by z dlouhodobého hlediska zamezilo dalšímu přílivu uprchlíků v takové míře jako je tomu dnes. Napadá vás nějaké takové?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2015 1:38:00 - Ing. Michaela Šojdrová
Dobrý den,

je to klíčová otázka, na kterou EU odpověd hledá. Povinné přerozdělování uprchlíků problém migrace skutečně nevyřeší. Určitě bychom měli poskytovat azyl těm lidem, kteří utíkají před válkou a jsou v ohrožení života. To ČR ostatně zažila již v době války v bývalé Jugoslávii a Kosovu. Tehdy u nás bylo na 17 tisíc uprchlíků a většina od nás po uklidnění situace odešla. Víme, že ČR tuto situaci tehdy zvládla. Lidé, kteří však na azyl nemají nárok musíme vracet do země původu. EU teď musí najít mechanismus, jak tak činit rychle a efektivně. To je jeden z bodů řešení. souvisí také s efektivní registrací uprchlíků a rychlejším zjišťováním jejich totožnosti. Dalším důležitým bodem je pak zajištění vnějších hranic EU. Myslím, že zde máme co dohánět! Hovoří se o společném finančním fondu pro tyto účely či o vytvoření společné evropské pohraniční policie. Neméně důležitá však bude i preventivní práce spojená s rozvojovou pomocí v zemích, odkud k nám nyní migranti přicházejí.

Více k tématu např. na těchto odkazech:

https://www.sojdrova.cz/zpravy/2015/09/povinne-kvoty-migracni-vlnu-nezastavi

https://www.sojdrova.cz/zpravy/2015/06/pozde-bycha-honit-uprchlicka-krize-a-fasisticka-renesance

M. Šojdrová