RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2015 10:46:44 - Martin Veselý

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pohrozit-Cechum-vyloucenim-z-Evropske-unie-kdyz-neprijmou-kvoty-uderilo-z-OSN-400365

Nejdříve nám hrozily ztrátou dotací, teď vyloučením z EU? Co bude následovat? A není pro nás za těchto okolností lepší, abychom z EU vystoupili sami, se ctí? A je vůbec šance, jak můžeme povinnému přijetí kvót, které bylo schváleno i proti naší vůli, bránit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.09.2015 10:25:54 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Martine Veselý,

jsem rád, že Vás mohu oslovit jménem a příjmením, většina tazatelů se skrývá pod různými přezdívkami. Ty temné hrozby, tu hrozba ztrátou evropských dotací, tu hrozba vyloučením z EU, svědčí o velké nervozitě. Jakoby se ta politická korektnost, která je alfou i omegou oficiálních názorů k migrační krizi, nějak vytrácela. Otázka je, co s tím dělat. Podle mého názoru by se měl pan premiér Sobotka dnes večer na Evropské radě vzepřít a navrhnout odmítnutí onoho rozhodnutí ministrů vnitra.

Tímto ale nechci říci, že bychom měli odmítnout poskytnout pomoc lidem, kterým v jejich zemích hrozí smrtelné nebezpečí. Musíme mít ale možnost svobodně se rozhodnout, kolik uprchlíků do naší země pozveme a nikdo nám nesmí vnucovat nějaké kvóty. Na nás také musí zůstat výběr lidí, kterým se rozhodneme poskytnout u nás možnost s jejich rodinami žít a poctivě se živit. V žádném případě však nesmíme vytvořit v ČR základnu pro budoucí muslimský terorismus.

S pozdravem

Jan Zahradník