Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2015 11:08:03 - marek vít

Jak nás vlastně vnímá Rusko? Jako přítele nebo naopak?

Máte vysvětlení proto, pro Rusko brání v odletu české delegaci? Přijde vám to zadržení adekvátní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.10.2015 7:33:06 - Ing. René Číp
Jsem přesvědčen, že jako přítele. Mezi ČR a Ruskem bývaly vždy nadstandardní vztahy. To, že různé vlády které se u nás vystřídaly mají někdy podivné postoje, je běžný odraz politického života. Domnívám se, že víc našich vlastních názorů a méně papouškování politiky EU by nebylo na škodu. Poslední 2 prezidenti jak Václav Klaus tak i Miloš Zeman na naše vztahy s Ruskem měli a mají pozitivní vliv.
Byl jsem 29.10. také účastníkem setkání s poslanci Ruské Dumy z různých stran, kteří navštívili Poslaneckou sněmovnu ČR. Zajímali se o spolupráci v oblasti hospodářské, výměny studentů a situaci ve zdravotnictví. Také zdůrazňovali touhu jejich i obyvatel Ruska žít v míru.
A k druhé části Vaší otázky. Z toho co vím si myslím, že šlo o nedorozumění (přístup osob v Moskvě - zákaz vnitrostátní přepravy) a nerozhodnost nižšího úředníka, který měl obavu sám povolit odlet bez souhlasu svého nadřízeného. Také tam bylo i administrativní pochybení z české strany, proto tak rychle utichla kritika TOP09 a STAN, za kterou tam byl místopředseda Sněmovny Gazdík. Nic jiného bych v tom nehledal.