Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2015 16:09:18 - Petra Zánová

Co si to EK dovoluje?

Evropská komise nás kritizuje za náš přístup k uprchlíkům. Je to podle vás na místě? Má pravdu? Současně nás také prý žádá, abychom pro Romy nepoužívali označení nepřizpůsobivý.Jak jim ale máme říkat, když většina z nich akorát parazituje na zbytku společnosti? A z jakých materiálů komise při svých hodnocení vychází? Přijde mi, že její sdělení je dost povrchní a vůbec nic o problematice nevědí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.10.2015 15:47:39 - Ing. Michaela Šojdrová
K části Vaší otázky ohledně uprchlíků: Poslední kritika, kterou jsem zaznamenala, směřovala k výrokům jednotlivých politiků a byla od vysokého komisaře OSN. Myslím, že situace je natolik vážná, že by každý měl vážit slova. Lidé se obávají uprchlíků, protože je jich mnoho a není žádný přehled o jejich původu. Těmto obavám se nelze divit. Myslím, že vláda se snaží postupovat konstruktivně a  Evropská komise nemá důvod  ke kritice.

Neznám žádný vládní materiál, ktreý by paušálně Romy nazýval jako nepřizpůsobivé a nevím, že by nás za to Komise kritizovala. Evropské komisi jsem poslala dotaz, z čeho vychází kritika EK vůči ČR ve věci  romské problematiky.  Myslím, že  v ČR máme velký problém se sociálním bydlením, ale to se zdaleka netýká jen romských občanů. V oblasti vzdělávání romských dětí jsme již udělali řadu pozitivních opatření ke zlepšení kvality jejich vzdělávání. Odpovědi Evrospké komise samozřejmě zveřejním.

M. Šojdrová