Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2015 16:09:58 - Petra Zánová

Co si to EK dovoluje?

Evropská komise nás kritizuje za náš přístup k uprchlíkům. Je to podle vás na místě? Má pravdu? Současně nás také prý žádá, abychom pro Romy nepoužívali označení nepřizpůsobivý.Jak jim ale máme říkat, když většina z nich akorát parazituje na zbytku společnosti? A z jakých materiálů komise při svých hodnocení vychází? Přijde mi, že její sdělení je dost povrchní a vůbec nic o problematice nevědí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.11.2015 13:00:18 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den,


Evropská komise je bezradná, nedokáže situaci řešit. Proto svaluje často vinu na všechny kolem sebe. Měli bychom si zachovat naši azylovou politiku a být proti snahám Evropské komise o sjednocení azylových politik napříč Evropskou unií.

Co se týče romské problematiky, vidím to jinak. Někteří Romové jsou velmi přizpůsobiví, dokázali se totiž skvěle přizpůsobit sociálnímu systému a využít jej naplno. Měli bychom se zabývat tím, jak sociální systém změnit, tak aby motivoval lidi k práci. Proto Svobodní přichází z konceptem takzvané záporné daně, tedy sociální dávky, která vede lidi k tomu, aby více pracovali.


S pozdravem,
Petr Mach