Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2015 13:38:08 - Docent

kde je prava

Hlavní média neustále opakují, že Rusko bomarduje umírněné rebely. Jsem z toho opravdu zmatený, protože za umírněné jsou pokládani ti, co vraždí v Sýrii naboženské jinověrce (nejen křestany) Chci se proto Vás zeptat jaký je rozdíl mezi umírněním a radikálním teroristou. Prosím konkrétně. Za umírněnou opozici je např považována al - nusra, která spolupracuje s Al kajdou, či různé odstíny muslimského bratrstva, které je v egyptě na seznamu ter. organizací. Co si o tom má člověk myslet?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.12.2015 12:43:59 - Mgr. Jan Farský
 Vážený docente, 

nebudu Vám psát, co si máte myslet. Sám jsem mnohdy pochybujícím a neznám jasné, rychlé a účinné řešení pro Sýrii. Jsem však přesvědčen, že v té nepřehledné situaci nejsou černobílá řešení. Ale každá akce vyvolá reakci. A když jsou primárním cílem umírnění rebelové, musím se ptát, kdo je nahradí. Radikálové? Nebo Asad? Z toho pohledu bombardování umírněných rebelů nic dobrého nepřinese. 

s pozdravem Jan Farský