Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.11.2015 17:22:52 - Columbo2

Pane předsedo senátu.

Dle PL jste prohlásil:V úterý jsem na Pražském hradě prezidentovi z očí do očí vytknul jeho aktivity během letošního 17. listopadu na Albertově.Ptám se:Jaké byly vaše aktivity v listopadu 1989?Přece k vůli lidem jako jste byl vy(člen komunistické strany ještě v roce 1989)studenti vyšli do ulic.Není to od Vás vrchol pokrytectví?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.12.2015 17:34:14 - Milan Štěch

V listopadu 1989 jsem přijal ve firmě, kde jsem v té době působil (Škoda České Budějovice), delegaci studentů, svolal jsem shromáždění zástupců všech pracovišť a byl jsem zvolen do stávkových výborů a do nově tvořeného závodního výboru odborů.

Kritika prezidenta směřovala k faktu, že si skupina lidí, kteří neměli příliš společného s 17. listopadem, obsadila Albertov a nepustila tam zástupce studentů. Místo využila k propagaci a šíření svých názorů. Při osobním rozhovoru jsem prezidentovi řekl, že bych si nikdy nestoupnul na pódium s některými z lidí, kteří vystupovali po boku Miloše Zemana při letošní akci na Albertově. Zároveň bych nebránil studentům, kteří byli nejvíce aktivní v listopadu 1989, aby si výročí let 1939 a 1989 na tomto místě připomněli. 

Nejde o pokrytectví, právě naopak: k této historii i s ohledem na současnost přistupuji s maximální pokorou a to bych doporučil i těm, kteří si Albertov letos zabrali pro sebe a studenty tam nepustili.

M. Š.