Miloš Babiš

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.12.2015 13:38:58 - Lulek z Bystřice

dohoda o klimatu

K čemu nějaké dohody o klimatu, když se jimi největší znečišťovatelé neřídí? Změní takové dohody něco? Podle mě je problém v lidech, stačí se podívat, čím topí. To je dost často neúnosné. Se pak nedivte, že lidé radši všude jezdí autem, protože jít pešky je o zdraví

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2016 21:46:05 - Miloš Babiš

Výsledky pařížské konference o klimatu považuji za jeden z největších diplomatických úspěchů poslední doby. Samozřejmě beru v potaz, že závaznost dohody je i přes různá prohlášení problematická. Dohoda ale alespoň ukazuje cestu, kterou se máme vydat. Přestože se cíl udržet globální nárůstu teplot do roku 2100 pod hranicí + 2 °C může zdát leckomu jak málo ambiciózní, ve skutečnosti se jedná o cíl realistický. Přiblížit se k němu bude ale i tak těžké.

Jsem stoupenec hesla „mysli globálně, jednej lokálně“, každý tedy musí začít u sebe. A tady vidím hned několik aktivit současné vlády, které mohou napomoci velkým cílům na lokální úrovni. Jedná se například o tzv. kotlíkové dotace, které může každý občan využít na výměnu starého kotle za nový. Novým zákonem na ochranu ovzduší jsou zase zaváděné kontroly kotlů v domácnostech. Současná vláda tímto opatřením začíná jako první konečně rozlišovat občany na ty, kteří zákony dodržují a na ty, kteří zákony nedodržují. Zákon má postihnout právě malé lokální znečišťovatele ovzduší, kteří nezodpovědným spalováním nevhodných topiv zamořují celé své okolí.