Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2016 13:58:43 - chromozom

Barnevernet

Můžete se prosím, pravdivě vyjádřit k případu s ,,krádeží" našich dětí? Proč mám pocit, že se nám neříká celá pravda? taky mě zklamala Chalánková, která říká jen polopravdy, což je zavádějící. Prosím, řekněte mi upřímně. Krade nám Norsko bezdůvodně děti? Nebo proto jsou důvody? A jak se v celém případu (případech) budete angažovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2016 16:24:24 - Ing. Pavlína Nytrová
 Dobrý den přeji a děkuji za otázku. Norský systém mi připadá naprosto šílený a v každém případě je neospravedlnitelný. Dítě tam patří státu, probíhá tam v některých místech, zdůrazňuji v některých místech, přímo hon na děti, a to především na děti přistěhovalců. Norský sociální úřad na ochranu dětí (Barnevern) je podle dostupných informací stát ve státě. Tento úřad odebírá děti pouze na základě vlastního osobního úsudku sociálního pracovníka. Důvody, na základě kterých může být dítě rodičům odebráno, jsou absurdní. Například požadovat po dítěti dělat úkoly, nebo si čistit zuby, je považováno za jeho týrání. Dále nedostačující velikost bytu subjektivně posouzena pracovníkem Barnevarnu či nedávání dítěte do jeslí od jeho jednoho roku. Jestliže se někdo vzepře odebrání dítěte, či se emocionálně projevuje kdokoliv z nich, může být rodič označen za psychicky nemocného a šance získat dítě zpět pak vlastně neexistuje. Děti jsou pak umísťovány do velmi dobře placených pěstounských rodin. Nemohu posoudit, zda se dozvídáme celou pravdu, protože většinu informací čerpáme z médií a jen část věcí se dozvíme v Poslanecké sněmovně. Myslím, že stát, potažmo ministerstvo práce a sociálních věci, se snaží a podniká veškeré právní kroky k ochraně práv našich občanů, ale nemůže zasahovat do právního systému Norska, takže je často naše snažení bezzubé.