Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.01.2016 11:39:49 - aneta J.

Návrh

Paní poslankyně, zajímá mě, co si myslíte o záměru Zemana uzavřít s Norskem mezinárodní smlouvu o vydání českých dětí? Myslíte, že na ni Norsko přistoupí? Proč by mělo? Pokud jsou přesvědčeni, že jednají správně, proč by měli děti vydávat? Co když se rodiče skutečně dopustí nějakého pochybení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.01.2016 11:56:54 - Ing. Pavlína Nytrová
 Dobrý den, děkuji za dotaz. Myslím si, že každá, opakuji každá aktivita, tedy i prezidenta Zemana, ve vztahu k Norsku, k tomu, abychom zajistili právní ochranu a práva  našich občanů, je smysluplná a já ji vítám. Samozřejmě, si musíme uvědomit, že od myšlenky k realizaci je někdy dost dlouhá cesta. Nevím, zda na návrh prezidenta Zemana norská strana přistoupí. Dosud nás představitelé Norska stále ujišťuji, jak vše řeší, že sjednají nápravu, ale skutečnost je jiná. Zároveň si myslím, že je nutné, aby nezávislé orgány vždy posoudily, zda se rodiče nedopouštějí při výchově dětí pochybení, netýrají je, ale přece není možné odebrat rodičům děti jen proto, že od nich vyžadují čištění zubů či psaní úkolů. Z dosud známých případů odebrání dětí je naprosto zjevné, že norská sociální služba Barnevern je spíše násilnickou službou, na kterou nemá páky ani státní aparát. Přála bych si, aby navržena smlouva prezidentem byla norskou stranou podepsána a následně akceptována.