Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2016 12:38:41 - pochod ve stínu

Izrael a držení zbraní v tuzemsku

Zdravím Vás, pane předsedo. Mezi naší republikou a Izraelem vládnou velmi nadstandardní vztahy, to jistě není tajemstvím. Domníváte se, že bychom tohoto spojenectví mohli využít například v odporu vůči eurounijnímu drastickému omezování práv držitelů zbraní a zachování "české" cesty, tedy jedněch z nejvíce liberálních pravidel v celé Evropě? Na první pohled se nepochybně může zdát, že tyto věci spolu nijak nesouvisí. Důvody nutnosti zachování českého statu quo - zejména nyní - jistě netřeba zmiňovat. Děkuji. pvs

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2016 10:30:31 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den,

nedávno jsem Izrael navštívil a vystoupil jsem na ekonomické konferenci v Jeruzalému. Izrael je zemí, kde se může Česká republika v lecčems inspirovat. Spojenectví je určitě potřeba, ale nejsem si jistý, jestli nám může výrazněji pomoct v jednání s Evropskou unií. U ní můžeme spíše vidět negativní postoje k Izraeli a podporu palestinské politiky.

S pozdravem,
Petr Mach