Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.01.2016 14:31:34 - Michal.95

Referendum o vystoupení z EU

Dobrý den pane Machu,
chtěl bych se Vás zeptat, jaké výhody či nevýhody by přineslo vystoupení z EU, zda by bylo dobré případné vystoupení podpořit a jaký dopad by to mělo na českou ekonomiku?
Děkuji předem za odpověď a doufám, že ve všech příštích volbách a zejména v těch parlamentních překročíte uzavírací klauzuli.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.02.2016 10:47:58 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den,

tato problematika mi dala na celou knihu, která je k dispozici zde v pdf: http://www.petrmach.cz/jak-vystoupit-z-eu.pdf

Nicméně ve zkratce: Jsem určitě zastáncem vystoupení ČR z EU, protože to pro nás může být jen výhodné. Za hlavní výhodu považuji, že bychom se zbavili veškerých zbytečných regulací a nařízení EU, mohli bychom liberalizovat ekonomiku a ČR by tak byla atraktivní pro investory. Nemuseli bychom do EU odvádět žádné peníze, ale také bychom z ní nemohli čerpat evropské dotace – ty jdou ale nyní z velké části na zbytečné projekty, jejichž spolufinancování navíc zadlužuje české obce. ČR by se mohla stát součástí Evropského společenství volného obchodu, stejně tak jako Švýcarsko, Lichtenštejnsko nebo Norsko. Nevýhodou by mohla být případná snaha velkých členských zemí EU nás poškodit, aby tak zabránili odchodu dalších členských zemí, nicméně kdyby nás chtěli poškodit, tak poškodí své vlastní firmy. Pokud Vás problematika zajímá více, budu rád, když si přečtete mou knihu.

S pozdravem,
Petr Mach