ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2016 21:00:44 - gogoš

osa

pane senátore, najal jste právní kancelář, moná si něco přečetl o osa na webu, snad již tušíte, do jakého vosího hnízda jste šlápnul? tahle banda je totiž neskutečná. Já s nimi měl co do činění jen jako pokladník mysliveckého sdružení, které pořádá každoroční myslivecký ples v Děčíně. Připadlo mi neskutečné, že jim platíme za ples pro 500 návštěvníků (přijdou?nepřijdou?) tolik, jako té naší provinční kapela co tam hraje. Jinak málem zničili majitele mé oblíbené hospody, dělal tam tzv.páteční tancovačky, živá kapela, country, folk..., vešlo se tam tak do 70-80 hostů. Osa po něm chtěla za každou zábavu snad 3-4tis.Kč či kolik. A to některé kapely hráli částečně i vlastní tvorbu a nebyly členy OSA. Odmítl jim to dát a tak ho žalovali. No nakonec vysoudili jen kus, ale musel přislíbit mlčenlivost, na něčem je tenkrát přistihl. No mají to prý koupené a je to doslova zlatý důl. Nikdo proti nim nechce jít. Michal K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2016 15:50:34 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,


děkuji za názor i podporu. Jsem přesvědčen, že OSA využívá svého výsostného postavení na českém trhu, aby posílila svoje pozice na  poli autorského byznysu ve světe. Upřednostňuje vlastní zájmy nad rozvojem kultury, k němuž by měla přispívat. Zvýšení poplatků a nový sazebník od ledna roku 2016, který znamená zejména pro malé pořadatele kulturních akcí značné zdražení, tento trend dokazuje. Svým přístupem, jimž klade do cesty administrativní překážky především těm malým, povede k rozvoji masových produkcí a k zániku naší tradiční kultury. Autorský zákon analyzujeme a brzy přijdeme s návrhy na jeho změny.


S pozdravem

Ivo Valenta