Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2016 10:41:20 - Milová

nespravedlivé krácení

Dobrý den
jak si vysvětlit,že na okraji zájmu společnosti co se týče zajistit slušný život je ten, kdo celý život pracoval a po těch 35, 40 a více letech práce je už jen starý a nemocný ( mnozí se toho ani nedožijí )a v současnu se mu do výpočtu důchodu promítne závratných 45 Kč ?Mnohé příspěvky na bydlení komu se nechce pracovat (je možnost volby ) jsou i vyšší než leckterý důchod. Jako výsměch působí i trvalé krácení předčasných důchodů. Můj dotaz neuvažujete o dorovnání předčasných důchodů ? Ty lidi si to zaslouží víc jak kdo jiný - přispívali na všemožné dávky,příspěvky aj.....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.09.2016 13:06:48 - Ing. Jan Bartošek
 Zcela s vámi souhlasím, že využívání, resp. zneužívání celé řady souciálních dávek, vnímám jako vážný problém, který výrazně zatěžuje státní pokladnu. Obchodování s chudobou překračují veškeré meze. Je především na MPSV, aby tento vážný problém začalo řešit. Roční výdaje státu s tím spojené překračují 12 mld. Kč. Jestliže omezíme zneužívání sociálních dávek, budeme moci více a rychleji přispět na důstojné penze.