Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2016 22:50:33 - kmotrxxx

Reparace

Rusko nám v roce 2013 uhradilo svůj dluh za CCCP. Církve dostávají dle mého neoprávněné restituce. A jak se říká pořádek dělá přátele. Proto většina lidí i odborníku, kteří znají toto téma. Mají stejný názor. Myslím, že je na čase dořešit stále platné nároky na válečné reparace za druhou sv. válku. A otevřít veřejnou diskusi na toto téma, které je pro naše politiky tabu. Neznalost, nebo dokonce kolaborace. Protože hájí zájmy Německa ne ČR Budete Vy ten Český Bivoj, který složí Německého kance? :) V odkazech zasílám několik článků pro lepší orientaci dané záležitosti. Děkuji vám předem. Volil jsem vás a rád budu znovu.
http://tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz/2015/10/sobotkuv-kabinet-musi-konecne-polozit.html
http://www.vedominaroda.cz/clanky/189-nemecko-nam-stale-dluzi-nesplacene-reparace

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.03.2016 15:59:30 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den,

děkuji za Vaši podporu a za zaslané texty.

Podle mě není možné vytahovat znovu a znovu staré křivdy. Československo po druhé světové válce zabavilo nemovitý majetek tří milionů vyhnaných Němců a tento zabavený majetek se stal jakousi zálohou na válečné reparace. Otevření žádosti o válečné reparace by otevřelo na druhé straně otázku odškodnění ze strany Německa za zabavený majetek. Myslím, že bude lepší nechat historii být a hledět kupředu.

S pozdravem,
Petr Mach