Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2016 11:44:20 - celkem spokojený důchodce

existuje řešení islámského terorismu v EU?

Podle mého názoru nemůžeme být suverénním státem pokud platí Lisabonská smlouva, která nám (kromě mnoha nesmyslů) brání rozhodovat se na základě vlastního právního pořádku, zejména v oblasti bezpečnosti. Bez ochrany vlastních hranic je bezpečnost státu jen chiméra. Cílem sociálních inženýrů v EU je zcela evidentně zrušení národních států se kterými nemohou uskutečnit sví zcestné ideje. V souvislosti s teroristickými útoky jsem na základě poznatků bezpečnostních složek napříč Evropou ("ne každý muslim je terorista, ale téměř každý terorista je muslim"), dospěl k názoru, že je žádoucí důsledný dohled nad každým jednotlivcem "trpícím" pod ideologií islámu a příprava legislativy, která umožní deportaci radikálů. Islám není "jen" náboženství, ale zrůdná ideologie, srovnatelná s fašismem a komunismem. Zastánci práva na svobodu vyznání se hrubě mýlí!
Jaký je Váš názor v této věci?
c.s.d.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.03.2016 16:02:24 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den,

odmítám rozlišovat lidi na základě barvy pleti nebo náboženského vyznání, stejně tak si nemyslím, že je rozumné uplatňovat kolektivní vinu. Existují muslimové, kteří chtějí prostě jen v klidu pracovat a žít, nebo i bojují s Islámským státem. Například Kurdové jsou z většiny muslimové, vyznávají svoji umírněnou verzi tohoto náboženství. S nekontrolovaným přílivem statisíců muslimských migrantů do Evropy však roste riziko teroristických útoků. Myslím si, že se proto musíme držet naší přísné azylové a imigrační politiky, která nás ochránit dokáže a nevpouštět sem lidi, kteří by pro nás mohli být potenciálním nebezpečím a evropské státy musí být schopné vracet migranty zpět.

Jednotlivé členské státy si musí vzít zpět pravomoci a kontrolu nad svými hranicemi. To, že se jednotlivé země v EU vzdaly kontroly hranic a spoléhaly se na Řecko, to že se vytratila odpovědnost jednotlivých zemí za bezpečnost, to vedlo k současné tragické situaci.


S pozdravem,
Petr Mach