Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2016 11:15:12 - Hlava XXll

Slučování škol a inkluze

Pane radní a poslanče, nevím jak můžete stíhat obě funkce na 100% ale to je věc vašeho svědomí. Chtěl bych se zeptat na jinou věc. Slučování škol v O - Jihu a inkluze. Chcete slučováním opět vytvořit třídy o minimálním počtů 30 žáků, což bylo neúnosné ještě v době kdy bylo žáků hodně, do toho chcete začlenit nějakým způsobem postižené žáky plus jejich asistenty. To bude dle vás fungovat, myslím, že vůbec.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2016 19:23:12 - Ing. Adam Rykala
Dobrý den, děkuji Vám za dotaz, velmi oceňuji občany, kteří se zajímají o aktuální dění ve svém okolí. Co se týká inkluze, debata ještě nebyla zcela uzavřena. Naším cílem je mít cca 25 dětí ve třídě, a pokud tomu podmínky dané školy budou stačit, postupně začleňovat handicapované děti tak, aby nebyly odsouvány na okraj společnosti od samotného začátku svého života. Samozřejmě v případě, kdy to podmínky nedovolí, nebudeme inkluzi tlačit násilím. Faktem ale zůstává, že například v Ostravě-Jihu máme ve školách 6 000 volných míst a s tím je potřeba v souladu s řádným hospodařením s veřejnými financemi něco dělat. Ještě jednou Vám děkuji za dotaz.a přeji Vám veselé Velikonoce.