Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2016 11:52:52 - Elissa

Jednotný azylový systém

Dobrý den, pane europoslanče. "Konečně" se objevila informace o návrhu, o kterém tak dlouhou dobu již hovoří pan Klaus jako o v podstatě dohodnutém, a to o jednotném azylovém systému pro celou EU. Tzn. Brusel, nikoliv jednotlivé státy bude rozhodovat kdo a kam půjde. Předpokládám, že součástí tohoto návrhu budou i jednotné sociální dávky pro migranty (převyšující průměrný důchod v ČR, o čemž pan Klaus dlouhodobě hovoří též), aby bylo snaží migranty v jednotlivých zemích udržet. Že takový systém naprosto likviduje zbylou suverenitu národních států je asi zbytečné zmiňovat a že to je vlastně celý plán od počátku migrační tzv krize je už na posouzení každého. Jak vidíte šance, že by takovýto návrh v EK prošel? A bude zde opět možná situace jako u povinných kvót, tj. že bude rozhodovat většina a nesouhlasící země budou přehlasovány? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2016 14:44:04 - Ing. Petr Mach, Ph.D.
Dobrý den,

před společnou imigrační politikou jsem varoval, když se vláda, tehdy ještě včele s ODS, rozhodla schválit Lisabonskou smlouvu. Bohužel už je to tady. Nyní se snažím prosadit, aby ČR získala z této společné politiky výjimku, tak jako ji má například Británie. Více o tom zde: http://www.petrmach.cz/temata/vyjimka-z-imigracni-politiky-eu/

S pozdravem,
Petr Mach