Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.04.2016 13:29:09 - jurka kříž

Stojíte za svým ministrem?

Stojíte stále za ministrem dopravy nebo připouštíte, že je nutná změna, jak chce ČSSD? Nebo myslíte, že jde jen o předvolební útok na vaši stranu? A nemyslíte, že resort dopravy je každému čert dlužen? Podle mě není ministerstvo, které by na tom bylo personálně hůř, a to myslím dlouhodobě.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.04.2016 17:40:47 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den pane Kříži,

děkuji Vám za dotaz. Nejsem si vědom, že by ČSSD v současnosti uvažovala o změnách na ministerstvu dopravy nebo že by o nich veřejně mluvila.  Pravdou je, že (nejen) od koaličních partnerů zaznívá kritika za řešení mýtného systému.   Co se týká personálního obsazení tohoto resortu, částečně s vámi souhlasím. Celý život tvrdím, že vše je pouze a pouze o lidech, což se sem určitě hodí. Bohužel na činnost ministerstva dopravy (za které nyní odpovídá Hnutí ANO) se stále podepisují kroky, které učinili bývalí ministři. Například mohu uvést pana Bártu, díky kterému došlo k zastavení přípravy mnoha staveb po celé České republice a dnes musíme znovu vypracovávat stanoviska dopadu a vlivu staveb na životní prostředí (EIA).  Za sebe osobně Vás mohu ujistit, že pro zdárný rozvoj dopravy dělám maximum. V Hospodářském výboru  prosazuji jednodušší legislativu (naposledy jsem byl autorem novely zákona o výkupech pozemků), v SFDI se snažím kontrolovat efektivní čerpání a vyvíjím tlak na ŘSD i SŽDC, aby se intenzivně věnovali přípravě staveb. I zde ale platí to, co jsem psal před chvílí – vše je o  lidech. A někdy i já osobně mám pocit, že je to boj s větrnými mlýny. Každopádně budu vytrvalý a o za rozvoj dopravní infrastruktury v ČR budu bojovat do posledního dechu.  

Pokud dopravě fandíte a zajímá vás dění v rezortu, podívejte se do sekce doprava na mých osobních stránkách: http://www.martinkolovratnik.cz/moje-temata/doprava

Najdete zde aktuální novinky a přehled dění. A budu rád, když mi zašlete i další podněty pro práci.