Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2016 23:40:38 - Pavel Z

práce ve svátek

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na toto :
majitelé supermarketů jsou zahraniční firmy. Bez vyjímky ctí svátky v domovských zemích, bez vyjímky nectí svátky u nás. Není to, co včera vzešlo z jednání sněmovny jen degradace našich významných dnů na cár toaletního papíru ? Proč na západ od naší hranice si lidé svátků váží a ctí je tím, že dodržují pracovní klid a to nejen v supermarketech, kdežto na víchod o německé hranice jsou svátky jen cosi na papíře. Proč zavádíme nové když slovo svátek je pro nás synonymum pro zbytečné se poflakování v supermarketu mezi šunty z Polska a Číny ? Čím větší prostor majitelům marketů dáváme, tím méně kvalitní a dražší zboží nabízejí. To není kec, to je pravda, vím, jak se sortiment v supermarketu kde pracuji za 10 let změnil k horšímu. A nejen sortiment, ale i jednání se zaměstnanci. Mít dva dny volna za sebou je pro kolegy luxus, volný víkend ? Co to je ? To je realita .
Hezký den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2016 12:29:15 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den Pavle,

děkuji Vám za dotaz. V nedávné době Poslanecká sněmovna schválila zákon, který by měl částečně regulovat prodejní dobu právě během státních svátků (Vánoce a Nový rok). Nyní bude o tomto návrhu hlasovat Senát. Osobně Vám rozumím a chápu Vás. Na druhou stranu stát by měl co nejméně omezovat a zasahovat do podnikatelského prostředí a rád svůj postoj vysvětlím. Někteří lidé pracují raději o svátcích, třeba studenti nebo důchodci, i kvůli 100% příplatku. Pokud bude zákaz prodeje v obchodech, budou se objevovat požadavky dalších. Televize nebude vysílat, protože zaměstnanci nebudou chtít být v práci, benzínové stanice budou zavřené a policie omezí provoz, protože policisté budou chtít být doma u svých rodin. Proto si myslím, že stejně jako v ostatních případech, i zde by měla rozhodovat především poptávka trhu.