Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.04.2016 10:29:20 - qwer

Sankce

Francie se shodla na zrušení sankcí. Měli bychom ji následovat, nebo mají podle vás sankce stále nějaký význam? A měly vůbec nějaký?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.04.2016 12:52:57 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den,

nejspíš máte na mysli nedávné schválení nezávazného rozhodnutí francouzského Národního shromáždění. Situace mezi Evropskou unii a Ruskem se neustále vyvíjí, což se odráží i v chování jednotlivých států. Jako občan demokratického státu nemohu souhlasit s Ruskou zahraniční politikou a jsem pro ekonomické sankce. V případě anexe Krymu došlo k bezprecedentnímu porušení mezinárodního práva a Evropa ve světle jiných světových událostí na to zapomíná. Požadovat zrušení sankcí pouze kvůli svému vlastnímu prospěchu (v tomto případě francouzskému zemědělství) je krátkozraké. Pokud chce být Evropa silná, musí být jednotná a konzistentní. Jsme součástí západních demokratických struktur (včetně NATO). Proto bychom měli trvat na sankcích a vytvářet na Rusko i nadále tlak.  Situaci na Ukrajině a na Krymu stále nepovažuji za dořešenou – vnímám ji jako anexi části území suverénního státu.