Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2016 16:08:57 - sarka b.

otcovská dovolená

Co je to ta otcovská dovolená? Proč se o ní jedná? Myslela jsem, že to už je možné dávno. Vybrat si, zda půjde na mateřskou matka nebo otec. A nebo se pletu? A jste jejím zastáncem? Já třeba nevidím důvod, proč by v tom, kdo jde na mateřskou, měl být rozdíl a jsem zastánce toho, aby se rodiče vystřídali, pokud to jde. Sama děti nemám, ale plánuju

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2016 21:07:17 - Ing. Pavlína Nytrová
 Hezký den přeji a děkuji za dotaz. Ano, máte pravdu, že dnes je možné, aby se rodiče dítěte dohodli, který z nich zůstane doma na rodičovské dovolené. A je to opravdu pouze věcí obou partnerů. Co však možná máte na mysli, je placená týdenní otcovská dovolená. Je to nová dávka nemocenského pojištění, kterou navrhlo Ministerstvo práce a sociálních věcí. Čerství otcové by tak získali možnost zůstat týden doma v průběhu prvních šesti týdnů po narození dítěte a stát by jim to proplatil. Ptáte-li se na můj názor, já podporuji vše, co zvýší význam rodiny a péče o děti, zvýší porodnost a chuť mladých lidí zakládat rodiny a schopnost udržet manželství. Tato dávka však k těmto stimulům rozhodně nepatří.