Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.05.2016 11:16:44 - Pavol Kris.

OKD

Ponese někdo za výrazně podhodnocený prodej politickou odpovědnost? A co samotný Bakala, budete se někdy někomu zpovídat za to, že společnost vytuneloval nebo mu to u nás projde?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.05.2016 21:21:47 - Ing. Adam Rykala
Dobrý den,
politickou a morální odpovědnost určitě na svých bedrech mnozí, kteří o prodeji OKD rozhodovali, ponesou. V současné době je to úkolem orgánů činných v trestním řízení, aby rozhodly, zda bude někdo na základě věrohodného dokazování obžalován. Politikové by do této věci neměli vůbec zasahovat, aby nedošlo k manipulacím a dalším skandálům. Věřím ale, že naši žalobci odvedou dobrou práci.
Stejná věc se týká pana Bakaly. Jak jsem i z prohlášení státních zástupců zaslechl, jeho osoba je rovněž prověřována a možná následně i vyšetřována. Věřte tak, že kauza OKD jen tak nebyla zametena pod koberec a bude v souladu s právem vyřešena.   Doporučuji ke studiu například toto shrnutí faktů: http://ivanprikryl.cz/vse-o-kauze-okd-stav-k-rijnu-2015/
S pozdravem Adam Rykala