Ing. Pavlína Nytrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2016 11:49:57 - žula

průměrná mzda

Dobrý den, zajímalo by mě, zda máte reálnou představu, jaká je u nás průměrná mzda? Pokud se nepletu, uvádí se kolem 25.000Kč. Kdo to ale má? Podle mě jde o hodně zkreslený údaj, protože se počítají i výdělky miliardářů, ale těch je oproti nám chudým menšina. A pak by mě zajímalo, za jaké peníze byste dělala vy a za které už nikoliv? Protože i pracovat se musí vyplatit, na tom není nic zlého. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2016 9:51:08 - Ing. Pavlína Nytrová
 Dobrý den. Vím, jaká je u nás průměrná mzda, její výše se pravidelně zveřejňuje. Ptáte se na průměrnou mzdu, pak od slova průměrná, znamená, že se musí zprůměrovat všechny platy od nejnižších až po ty nejvyšší. Lze to pak ještě zprůměrovat podle profesí. Z toho také logicky vychází, že jsou lidí, kteří výše průměrného platu nedosahují a také ti, kteří mají vyšší plat. V žádném případě nejde o údaj zkreslený, ale statistický. Já osobně bych pracovala za mzdu v jakékoli výši a snažila bych se dělat všechny kroky, kterými bych ji maximalizovala. Chci však zdůraznit, že je pro mě velmi důležité, abych za svou mzdu odváděla kvalitní práci, abych měla co nabídnout.  V dnešní době se často setkáváme s případy, kdy lidé odmítají práci s odůvodněním, že za takový plat pracovat nebudou.