Ing. Adam Rykala

  • SOCDEM
  • Ostrava-Jih
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2016 13:32:24 - Kočko-pes

Daňové úniky

1.drogy
2.nelegální zbraně
3.zvířata
Kdy začnete regulovat daňové úniky u množitelů zvířat? Česko patří mezi jejich největší vývozce!!! Řešíte EET, ale tohle vám je jedno?!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.05.2016 7:36:15 - Ing. Adam Rykala

Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz. V dané problematice nejsem odborníkem, doufám tak, že Vám postačí můj letmý náhled. K vývozu zvířat - do té doby, kdy nebude docházet k vývozu chráněných druhů, které jsou pod ochranou příslušných zákonů, jelikož se jedná o kriticky ohrožené a vzácné druhy, nemyslím si, že je tento problém problémem dnešních dní. Ministerstvo životního prostředí má zajisté do budoucna problematiku více řešit, jeho kapacity se však zaměřují na závažnější problémy, zejména pak o znečišťování zemědělského půdního fondu, problémy národních parků a neutuchající znečištění v lokalitách severní Moravy a Slezska, kde ovzduší poškozuje zdraví našich občanů

Nejen tyto otázky tak v dané věci mají přednost. Ve srovnání s Vámi zaslaným - drogami a nelegálními zbraněmi - to bez zlehčování věci není zas tak velkým problémem. Celníci pravidelně namátkově kontrolují podezřelé vývozce jakéhokoli produktu / živočicha. Jsou také velmi dobře vycvičeni ve vytipování podezřelých převozů a zvířata, ať už chráněné druhy, nebo ty méně chráněné, jsou pod jejich kontrolou stejně tak jako drogy a nelegální vývoz zbraní, a tím pádem nelegální převoz zvířat rovněž pokutují a předmětné kusy zabavují, v případě většího rozsahu pak pachatelé neuniknou trestnímu stíhání.

Řekl bych, že Česká republika nezaspala dobu a po vyřešení palčivějších otázek se ještě detailněji zaměří i na nelegální vývoz zvířat.

Pěkný den přeje Adam Rykala