prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2021 12:25:00

Babiš hot a Vojtěch čehý

Babiš hot a Vojtěch čehý

Komentář na facebookovém profilu k úhradám testování

 Vláda zase (už mě to nepřekvapuje) změnila po týdnech stanovisko a testy (uvidíme, co bude příští týden) - budou hrazené. Prostě metoda chaos, Babiš hot a Vojtěch čehý, zase stejně jako loni před začátkem školního roku. A pak že se nedá dvakrát vstoupit do stejné řeky. Babiš to zřejmě dokáže.

Testování by mělo být hrazeno z rozpočtu a ne ze zdravotního pojištění, kde pak chybí peníze na léčbu pacientů se vzácným onemocněním, na protonovou léčbu a další. To opakovaně říkáme ministru zdravotnictví. Musí být předem jasné kdy, proč a za jaké situace bude testování třeba a jaké testy budou třeba. Pokud stále bude platit nařízení MZ, že pacienti musí mít při plánovaném přijetí do nemocnice negativní test, pak je jasné, že test musí být hrazený.

Naproti tomu je plán na testování vysokoškoláků, podle mě, nesmyslný. Aby se museli každý týden testovat vysokoškoláci, kteří bydlí na kolejích, a přitom ti, co mají pronajatý byt a je jich tam třeba deset ne, je blbost. Tady bych obecně považoval testování za zbytečné, a naopak bych se dohodl s rektory na otevření očkovacích center na kolejích či třeba v rámci kampusů.

Testování musí mít nějaký předem daný cíl. Podle výsledků testování a průběžného vyhodnocení je potřeba přístup k testování měnit. Jenže to by musela tato vláda plánovat a přemýšlet. To ale od Babiše čekat nejde. A tak se bojím, že nás čeká nedobrý podzim…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama